Рашисти примусово вивозять українців з окупованих земель та відбирають їхні документи
Ілюстраційне фото pixabay.com/CC0 Public Domain

Рашисти примусово вивозять українців з окупованих земель та відбирають їхні документи

Понад мільйон українців з окупованих земель примусово вивезені до Росії. Активно діють фільтраційні табори. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова повідомила, що рашисти примусово вивезли до Російської Федерації понад мільйон сто тисяч українців, у тому числі понад двісті тисяч дітей. 

Правозахисниця заявила, що повернення українців на батьківщину зараз неможливе, оскільки їх депортують навіть без документів: «Вони проходять спочатку фільтраційні табори, які розташовані на території Донецької та Луганської областей, там, де окуповані території. Ті громадяни, які не пройшли фільтрацію, відправляються у невідомому напрямку, нам невідома їх доля. Всі інші – автобусами в Ростовську область, потім потягами по всій Російській Федерації».

Людмила Денісова пояснює, що таке примусове переселення українців, а згодом заселення на окуповану територію громадян росії робиться для того, щоб пізніше, коли Україна почне відвойовувати свою територію, Кремль міг сказати, що на цій території немає українців, і що немає охочих жити у складі української держави.

IAR/В.Л.