Рашисти вивозять тіла вбитих українців з Маріупольського драматичного театру
Українки на мітингу біля посольства Китаю в Києві EPA/SERGEY DOLZHENKO

Рашисти вивозять тіла вбитих українців з Маріупольського драматичного театру

16 березня на будівлю скинули 500-кілограмову авіабомбу, хоча перед театром був великий напис «Діти». Внаслідок нападу могли загинути близько 600 людей. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Російські окупанти на вантажівках вивозять тіла мирних жителів, загиблих у середині березня внаслідок бомбардування Маріупольського драматичного театру, повідомив у четвер, 19 травня, у Telegram радник міського голови Петро Андрющенко.

«Наші джерела повідомляють, що вчора та сьогодні тіла загиблих вивозили декілька разів вантажівками в бік Старого Криму. Територію розчистки охороняють і не дають доступу місцевим. Операція з приховування наслідків воєнних злочинів триває», – написав Андрющенко.

https://t.me/andriyshTime/955

Як повідомляло 4 травня американське інформаційне агентство Associated Press, перші мирні жителі почали ховатися в будівлі театру на початку березня, коли російські війська почали облогу Маріуполя. 16 березня на будівлю скинули 500-кілограмову авіабомбу, хоча перед театром був великий напис «Діти». Внаслідок нападу могли загинути близько 600 людей.

У селищі міського типу Старий Крим, приблизно за 5 км від Маріуполя, наприкінці квітня виявили братську могилу – одну з щонайменше чотирьох, які були помічені на супутникових знімках міста та околиць. На думку мера Маріуполя Вадима Бойченка, російська армія примушувала місцеве населення ховати убитих жителів.

Становище жителів Маріуполя катастрофічне; за стриманими підрахунками, у місті внаслідок російського вторгнення загинуло понад 20 тис. осіб.

PAP/Д.Ю.