РФ активізує свої війська на території Придністров’я, готуємось до провокацій — Міноборони
Facebook.com

РФ активізує свої війська на території Придністров’я, готуємось до провокацій — Міноборони

Росія активізувала свої військові підрозділи, розташовані на території так званої Придністровської Молдавської Республіки, у зв’язку з чим українське військове командування очікує на провокації. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Суспільне.

Про це 2 квітня в ефірі телемарафону заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр

“РФ активізує свої війська, які знаходяться на території Молдови, так званої Придністровської невизнаної республіки. Можливо, це робиться для провокації. Ми маємо готуватися до будь-яких сценаріїв”, — зазначила посадовиця.

За її словами, Росія може влаштувати провокації у регіоні.

“Їхній почерк зазвичай такий — вони здійснюють певні провокативні дії, які потім приписують ЗСУ, а потім з цим борються, або вони йдуть “рятувати” своїх. Тому можна чого завгодно очікувати”, — підкреслила Маляр.

На переконання заступниці міністра, росіяни не полишають планів захопити територію України.

“Вони активізують активність своїх військ на території Молдови, кордони з Білоруссю і не полишають своїх планів захопити Україну. Ми не повинні розслаблятися і думати, що тимчасове затишшя, зменшення інтенсивності дій може означати завершення війни. Насправді активізація ворога існує”, — підсумувала Ганна Маляр.

Водночас вона додала, що Україні вдалося донести до населення РФ небезпеку участі у війні.

“Ми прорвали їхню інформаційну блокаду, і там вже дуже добре розуміють, що високі ризики потрапити в Україну і стати гарматним м’ясом. Ми, як змогли, так і донесли. Батьки, матері не хочуть відправляти своїх дітей сюди, тому призов у них там під величезним питанням, і саме тому вони змушені мобілізовувати резервістів, проводити приховану мобілізацію і шукати резерви мобілізаційні навіть в інших країнах. За минулу добу втрати ворога високі. Вони постійно в них високі”, — зауважила посадовиця.

Що відомо

  • Російська Федерація залучатиме у війні проти України все більше військових строкової служби, вважає радник керівника Офісу президента Олексій Арестович.
  • Російське військове керівництво почало активніше працювати з резервістами та набирати добровольців для участі у війні проти України, повідомили у Генштабі.
  • 1 квітня у Генштабі повідомили, що Збройні сили України відновили контроль над низкою населених пунктів Київської та Чернігівської областей. Також війська РФ, зазнавши значних втрат в особовому складі та техніці, тимчасово відмовилися від блокування та захоплення Києва.
  • Президент Володимир Зеленський заявив, що військовослужбовці вищого офіцерського складу, які стали зрадниками і порушують військову присягу, будуть позбавлені вищих військових звань.
  • 31 березня Зеленський повідомив, що Росія накопичує військових для нових ударів на кількох напрямках, зокрема на Харківському.