РНБО України перевірятиме українських користувачів соцмережі vkontakte
Ілюстраційне фото pxhere.com, CC0 Public Domain

РНБО України перевірятиме українських користувачів соцмережі vkontakte

Російський відповідник Facebook заборонений в Україні, але багато українців користується цією мережею. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Українська Рада національної безпеки та оборони повідомила про те, що перевірятиме всіх українських користувачів російської соцмережі vkontakte. Російський відповідник Facebook заборонений в Україні, але багато українців користується цією мережею.

Секретар РНБО Олексій Данілов сказав, що буде запроваджено систему, яка дозволить зібрати дані користувачів vkontakte в Україні. Дані цих осіб, як він зазначив, будуть у спеціальному списку. За його словами, vkontakte в Україні заборонено і особи, які користуються цією соцмережею і пропагують російський контент в Україні, можуть мати справу з поліцією.

Ряд російський соцмереж в Україні заборонено з 2017 року, а інтернет-провайдери повинні їх блокувати. Натомість, блокування можна легко обійти, а, згідно підрахунків, кількість користувачів vkontakte в Україні становить близько 20 відсотків усіх користувачів інтернету.

IAR/М.К.