Родини моряків, котрі знаходилися на крейсері «Москва», вимагають розпочати рятувальну операцію
Російський ракетний крейсер «Москва», який затонув 14.04 PAP/EPA/RUSSIAN DEFENCE MINISTRY/HANDOUT

Родини моряків, котрі знаходилися на крейсері «Москва», вимагають розпочати рятувальну операцію

Більшість членів екіпажу вважається «зниклими безвісти». Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Родини моряків, які перебували на флагмані Чорноморського флоту росії – ракетному крейсері «Москва», який затонув у ніч з 13 на 14 квітня внаслідок обстрілу українськими ракетами «Нептун», вимагають розпочати рятувальну операцію. Як припускає мати одного з членів екіпажу, який потрапив до списку «зниклих безвісти», її син, власне, міг залишитися на кораблі.

Влада кремля не розголошує інформацію про те, скільки саме моряків загинуло. З початку повномасштабної війни рф проти України уряд росії приховує реальні втрати російської армії.

Подробиці розповідає кореспондент Польського радіо Мацєй Ястшембський:

«Згідно з версією, яку розповсюджує російська пропаганда, “Москва” затонула в результаті пожежі та шторму. У Києві натомість повідомили, що крейсер було пошкоджено українськими ракетами. Портал “Mедуза” встановив, що з 500 осіб, які перебували на кораблі, загинуло 37. Багато з них вважаються “зниклими безвісти”, однак скільки саме – не уточнюється. Мати зниклого моряка сказала журналістам, що ніхто не може їй розповісти, що сталося з її сином. Жінка наголошує, що оскільки її сина немає серед тих, хто зійшов на берег, очевидно, його не евакуювали. Пригадую про трагедію підводного човна “Курськ”, про те, як моряки на цьому човні жили у замкнутому приміщенні упродовж кількох днів, але ніхто не прийшов їм на допомогу. Як повідомляє портал “Медіазона”, таких мам більше, і всі вони вимагають рятувальної операції, сподіваючись, що їхні сини ще живі.

Запит до сімферопольського військового комісаріату написав і житель Ялти Дмитро Шкребець, якому повідомили, що його син, 19-річний строковик Єгор, який служив на крейсері «Москва», зник безвісти під час евакуації екіпажу.

«Всі винні повинні бути покарані за те, що вони зробили. Точніше, не зробили. Тому що цих хлопців 19-20 років там бути не мало під час цих операцій. Вони повинні були бути висаджені в Севастополі, можливо, переведені і прикомандировані до іншої частини, але не повинні були брати участь там», – сказав одному з російських каналів Дмитро Шкребець.

Хотілося б також додати, що зовсім недавно батько «зниклого безвісти» хлопця відкрито підтримував війну росії проти України у соціальних мережах і писав, що «такої країни, як Україна, не повинно існувати. Це російська земля, котра була заселена людьми, яких змусили забути про те, що вони “рускіє”».

IAR/Х.П.