Російські окупанти примусово вивезли в рф 40 тисяч українців
Вице-премьер Украины Ирина Верещук Скриншот youtube.com/ Офіс Президента України

Російські окупанти примусово вивезли в рф 40 тисяч українців

Людей масово викрадають силою з їхніх домівок і відправляють у фільтраційні табори в окупованих росією Донецькій та Луганській областях. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

На цей час російські окупанти примусово вивезли в росію понад 40 тисяч українців. Людей масово викрадають силою з їхніх домівок і відправляють у фільтраційні табори в окупованих росією Донецькій та Луганській областях. Їх катують, морять голодом, позбавляють їжі та води.

Також є багато свідчень того, що люди зникають безвісти, наголошує віце-прем’єр-міністр України Ірина Верещук.

«Нам відомо про те, що створені фільтраційні табори в Донецьку та Луганську, як правило. Там людей оглядають, забирають їхні паспорти, оглядають на предмет благонадійності чи неблагонадійності. Тобто, якщо є якісь свідчення про те, що людина відносить себе до патріотів України, то над нею вчиняються насильницькі дії. Є факти про те, що вони зникають у невідомому напрямку», – сказала Ірина Верещук.

Окупаційні війська вивезли до росії понад дві з половиною тисячі українських дітей. Багато з них були розлучені з батьками. Їхнє місцеперебування невідоме, раніше ці діти проживали на території тимчасово окупованих росією Донецької та Луганської областей, повідомили в Міністерстві закордонних справ України. Рашисти також депортують до росії дітей з дитячих будинків та шкіл-інтернатів. Усі ці дії є грубими порушеннями прав людини, наголошують представники української влади.

IAR/Д.Ю.