Російського дипломата-дебошира повернули з Риму до Москви

Російського дипломата-дебошира повернули з Риму до Москви

Керівництво МЗС Росії докладає зусиль, щоб зам’яти скандал з російським радником-посланником в Італії Олександром Григор’євим, який недавно в п’яному вигляді «відзначився» в Римі. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Росінформ.

Радник-посланник Посольства Росії в Італії Олександр Григор’єв (праворуч), п’яниця і дебошир.

Як повідомили джерела Росінформ в російському дипломатичному відомстві, другий за рангом представник Росії в Італії Олександр Григор’єв бігав вулицями Риму в напівоголеному вигляді. Після затримання російського дипломата поліцією тест на алкоголь показав перевищення допустимої норми в 11 разів. Григор’єв навіть не зміг чітко сформулювати, що володіє дипломатичним імунітетом.

Після встановлення особи затриманого до локалізації інциденту підключилося керівництво посольства і відповідальні представники МЗС. Це зажадало певних зусиль, оскільки Григор’єва в непотрібному вигляді зафіксували вуличні камери відеоспостереження. Італійська сторона пообіцяла не надавати розголосу те, що трапилося, Григор’єв був переведений з Італії в Москву і підданий дисциплінарному стягненню.

Офіційно цей інцидент з підопічним Сергія Лаврова на Смоленській площі не коментують.

Відзначимо, що указом президента РФ від 01.10.2019 р № 477 раднику-посланнику Посольства Російської Федерації в Італійській Республіці Григор’єву Олександру Володимировичу було присвоєно дипломатичний ранг «Надзвичайного і Повноважного Посланника 2 класу». Ймовірно, Григор’єв вирішив настільки нестандартним способом відсвяткувати новий статус.

На фото: Олександр Григор’єв (праворуч) на заході на честь участновленія на Патріаршому Свято-Миколаївському подвір’я в м Барі меморіальної дошки на честь святої преподобномучениці Великої княгині Єлизавети Федорівни.

Раніше Німеччина вислала двох співробітників російського посольства в Берліні, підозрюваних в причетності до вбивства в столиці ФРН громадянина Грузії 23 серпня 2019р.