росіяни перешкодили евакуації з Лисичанська та обстріляли хлібовоз
Волонтери допомагають інвалідам та літнім біженцям з міста Лисичанська Луганської області на головному залізничному вокзалі Львова PAP/EPA/MYKOLA TYS

росіяни перешкодили евакуації з Лисичанська та обстріляли хлібовоз

росіяни відкрили вогонь по центру Лисичанська на Луганщині на сході України, не допустивши евакуації населення. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

У суботу, 16 квітня, очільник обласної ради Сергій Гайдай повідомив, що окупанти обстріляли центр Лисичанська і таким чином перешкодили евакуації населення. Він додав, що російські війська також навмисно обстріляли вісім фургонів для доставки хліба.

«Під час “режиму тиші” російська армія відкрила вогонь по центру Лисичанська. Звісно, місцеві жителі вирішили залишитися в цей час в підвалах. Евакуацію було фактично зірвано, бо вдалося вивезти лише одну людину», — написав Гайдай.

Він також повідомив, що вранці росіяни знову обстріляли нафтопереробний завод у Лисичанську, спричинивши пожежу на площі 5000 квадратних метрів.

За словами очільника обласної ради, ворожі сили також обстріляли вісім фургонів, які доставляли хліб. «Упевнений, вони стріляли туди обізнано. Був навідник. Зрадник хотів залишити лисичан без хліба. Ворог застосував потужне озброєння. Втім, рятувальникам вдалося приборкати полум’я, яким зайнялися три хлібні фургони, та убезпечити ще п’ять», — написав Гайдай.

PAP/М.Ш.