Рудницька дорікнула Maruv за гастролі в Росії

Рудницька дорікнула Maruv за гастролі в Росії

«Євробачення» – це шоу-бізнес, а не чисте мистецтво. Коли артист представляє честь країни, то мусить розуміти, що тут діють «трішки інші правила гри». Адже гастролі у РФ хоча й не є порушенням закону, та все ж порушують моральні норми. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на ZiK.

Таку думку в ефірі інформаційно-аналітичного проекту «Перші про головне. Коментарі» висловила співачка та телеведуча Анжеліка Рудницька.

Коментуючи скандал, що виник довкола переможниці нацвідбору на «Євробачення» співачки Maruv, яка гастролює в РФ, Рудницька підкреслила: не розуміє, як можна відділити життя громадянина від своєї держави.

«Це ж шоу-бізнес, а не чисте мистецтво, яке не має ні до чого жодного стосунку», – вважає Рудницька.

Вона підкреслила: коли артист представляє честь країни, мусить розуміти, що тут діють «трішки інші правила гри».

«Я проти того, щоб українські співаки, які представляють нашу державу на «Євробаченні», їздили на гастролі в Росію. До того ж в умовах війни це взагалі не обговорюється», – підкреслила співачка.

Водночас, вона зазначила: такі гастролі не є порушенням закону, однак – порушенням моральних норм та суспільного договору. До того ж Рудницька зазначила: Maruv не захотіла підписувати контракт.

«Так, однозначно, нам усім потрібно встановлювати правила гри до того, як починати в неї грати. Усі артисти підписують контракт, що передають права Європейській мовній спілці, як було запропоновано Maruv, це не ноу-хау. Вона ж відмовилась брати участь у «Євробаченні», сказала, що «на неї вчиняють тиск», натомість ми не знаємо, що саме вона вважає тиском», – зауважила Рудницька.

Окрім того, співачка розповіла: в інших країнах світу немає такого культу «Євробачення», як в Україні чи Росії. Тому ми перебільшуємо вплив цього конкурсу на життя європейців чи їх ставлення до України.

«Те, що не можемо домовитись між собою – погано, незалежно від того, як до цього ставиться хтось інший», – підкреслила Анжеліка Рудницька.

Як повідомлялось раніше, НСТУ та співачка MARUV, яка перемогла у конкурсному відборі, не змогли домовитися щодо її участі у Євробаченні-2019.

Після цього Європейський мовний союз зазначав, що Національна суспільна телерадіокомпанія України має назвати виконавця, який відправиться на конкурс в Ізраїль.