Sayğılı vatandaşlarimiz (шановні співвітчизники) і дорогі галичани!

Sayğılı vatandaşlarimiz (шановні співвітчизники) і дорогі галичани!

Sayğılı vatandaşlarimiz (шановні співвітчизники) і дорогі галичани! Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на офіційний блог Голови Правління Кримськотатарського Ресурсного Центру, члена Меджлісу кримськотатарського народу Ескендера Барієва.

Шість років тому в наш будинок прийшов підступний ворог і за допомогою зброї захопив нашу Батьківщину.
Вже шостий рік сотні тисяч українських громадян в Криму живуть в умовах абсолютного терору, безправ’я і дискримінації. Десятки вбитих, зниклих безвісті і сотні політв`язнів; переслідування парафіян української церкви і представників мусульманської спільноти; незаконна мілітаризація і штучне демографічне заміщення; знищення унікальної екосистеми і історичної спадщини півострова – це тільки частина злочинів, які щомиті чиняться на захопленої московією частині української держави.
Найменше, що можемо зробити ми, ті, хто живе на території свободи, це проявити солідарність з нашими співгромадянами по той бік колючого дроту і в черговий раз продемонструвати всьому світові, що ми ніколи не зміримося з окупацією українського півострову і будемо докладати всіх зусиль до його звільнення!
З 25 лютого по 6 березня, кримськотатарська громада міста Львів за підтримки Меджліс кримських татар, Духовне Управління Мусульман Криму, Crimean Tatar Resource Center, Львівська обласна державна адміністрація, Львівська міська рада і Наукова бібліотека Львівського національного університету імені І. Франка проводить низку заходів до “Дня спротиву окупації Криму”.
Запрошуємо всіх небайдужих до участі!

Крим це – Україна!
Yaşasın boysunmağan qirimtatar milletim!