СБУ викликає Шойгу та Малофєєва в Маріуполь для вручення підозри

СБУ викликає Шойгу та Малофєєва в Маріуполь для вручення підозри

Обоє мають з’явитися для отримання підозри у створенні та участі в незаконних збройних формуваннях 20 липня. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Детектор Медіа.

Служба безпеки України викликала до Маріуполя голову військового відомства Росії Сергія Шойгу для вручення підозри у кримінальній справі щодо керівництва незаконними збройними формуваннями. 

Аналогічний документ стосується російського бізнесмена, політика та власника пропагандистського телеканалу «Царьград» Костянтина Малофєєва.

Повістки опубліковані на сайті СБУ.

Згідно з повідомленням, Шойгу викликаний на 9 ранку у середу, 20 липня. Обоє повинні з’явитися до слідчого Тараса Бутенка.

Нагадаємо, що «Царьград» — російський інформаційний телеканал, який відомий своєю підтримкою бойовиків на Донбасі та російських військових, що воюють проти України. На каналі виходили інтерв’ю з ватажком російських бойовиків Ігорем Гіркіним (Стрєлковим), нацистом Олексієм Мільчаковим та іншими. Телеканал почав мовлення в 2015 році. Він позиціонує себе як «перший російський консервативний інформаційно-аналітичний телеканал», із кінця 2017 року він припинив мовлення і повністю перейшов в онлайн.

У 2017 році телеканал «Царьград» запустив акцію із видворення представників ЛГБТ-спільноти за межі РФ. 

Фото: Костянтин Малофєєв / BBC