СБУ затримала у Луцьку місцевого авіалюбителя, що шпигував на користь РФ
Ілля Сметанін — луцький музикант та авіалюбитель, який шпигував на користь РФ Скріншот youtube.com/ Район.Луцьк

СБУ затримала у Луцьку місцевого авіалюбителя, що шпигував на користь РФ

Як зізнався Ілля Сметанін, російська спецслужба завербувала його 5 років тому. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Служба безпеки України викрила у Луцьку російського шпигуна Іллю Сметаніна. Він музикант та авіалюбитель, повідомляє Громадське радіо.

«СБУ викрила зрадника, який передавав ворожим спецслужбам інформацію про типи й кількість військових літаків, місця їхньої дислокації, тренувальні польоти, особисті дані військових аеродрому. Завдяки його допомозі аеропорт був обстріляний з ракет, що призвело до тотальної руйнації його інфраструктури», – повідомила речниця управління СБУ у Волинській області Іванна Поліщук.

Як зізнався Ілля Сметанін, російська спецслужба завербувала його 5 років тому: «Зустрівся з ним у Москві на Московському міжнародному авіакосмічному салоні «МАКС», де він повідомив мені, що працює на ФСБ РФ. У майбутньому я розповсюджував інформацію на інтернет-сторінці, інформацію з відеофіксацією і фотофіксацією польотів літаків, захисних споруд луцького військового аеродрому».