Щодо зустрічі, яка проходила у посольстві Німеччини у Києві

Щодо зустрічі, яка проходила у посольстві Німеччини у Києві

Був присутній на зустрічі, яка проходила у посольстві Німеччини у Києві між делегацією федеральної землі Північний Рейн – Вестфалія, та українськими експертами з міграційних питань. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на офіційний блог Президента всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василя Воскобойника. 

Німецькі гості цікавилися українським міграційним потенціалом та перетіканням трудових мігрантів між Україною та Польщею.

Зокрема, перспективами вибору українцями Німеччини, як країни, де б вони хотіли працювати та жити.

В цьому році у Бундестазі був прийнятий закон, який дозволяє відкрити німецький ринок праці для жителів країн поза межами ЄС, в тому числі і для України. Тепер на черзі прийняття відповідних законів земельними парламентами країни, яка є федеративною за своїм устроєм. Голова делегації, президент парламенту землі Північний Рейн – Вестфалія пан Андре Купер наголосив на тому, що він до того ж займається співробітництвом з країнами Східної Європи.

Крім цього, делегатів цікавили перспективи вивчення українськими трудовими мігрантами німецької мови, для того, аби вони мали можливість повноцінно працювати у Німеччині.

Також пан Купер наголосив, що земля Північний Рейн – Вестфалія має населення у 18 млн чоловік (загалом населення Німеччини – 81 млн) та потужний економічний потенціал. Я висловив думку, що цікавість українських трудових мігрантів до мови країни перебування зростає разом із перспективами, які вони в ній бачать. Якщо люди їдуть працювати на 3-6 місяців, вони не будуть вчити місцеву мову. У випадку планування більш довготривалого перебування, яке може скласти декілька років, трудові мігранти зрозуміють цінність знання іноземної мови, бо вона допоможе заробляти більше. І звичайно, будуть її вчити із задоволенням.