Шпигун Єжов- найбільша спіймана "риба"
https://imagecdn1.luxnet.ua/beztabu/uploads/370x208_DIR/media_news/2017/12/68531f84a1506ad7c624402eafadaf86e4be84e0.jpg

Шпигун Єжов- найбільша спіймана “риба”

Голова СБУ Василь Грицак вважає перекладача-шпигуна Станіслава Єжова найбільшою “рибою”, яку спіймали з часів розпаду СРСР. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Укрінформ.

Голова СБУ Василь Грицак вважає перекладача-шпигуна Станіслава Єжова найбільшою “рибою”, яку спіймали з часів розпаду СРСР.

Про це він сказав в ефірі каналу ТРК Україна, повідомляє Укрінформ.

“Єжов доволі велика “риба”. Мабуть найбільша впіймана за державну зраду з початку незалежності України. І я не відкрию велику таємницю якщо скажу, що у роботі СБУ перебуває багато справ по яких проходять громадяни України, які підозрюються у державній зраді”, – сказав він.

Грицак зауважив, що не буде відривати таємницю про кількість осіб. Водночас, він нагадав, що не притягуються до кримінальної відповідальності особи, що добровільно прийдуть і повідомлять СБУ про те, що вони завербовані іншою державою.

“Я користуюсь нагодою, і закликаю прийти до СБУ і зробити відповідну заяву і не отримати серйозний термін покарання”, – сказав Грицак.

Голова СБУ, відповідаючи на запитання чи можна очікувати гучних шпигунських викриттів, сказав, “я переконаний, що так”.

Раніше повідомлялося, що 20 грудня СБУ затримала чиновника секретаріату Кабміну, який виявився шпигуном російських спецслужб.

Пізніше стало відомо, що йдеться про перекладача прем’єр-міністра Станіслава Єжова.

В СБУ заявили, що він був інформатором ГРУ Генштабу РФ.

Суд обрав Єжову запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 60 днів без альтернативи внесення застави.