Скандал навколо ОСББ "Глорія Парк"

Скандал навколо ОСББ “Глорія Парк”

Як ОСББ «Глорія Парк» своїми діями створює незручності сусідам навколо, блокує проїзд пожежному, комунальному та медичному транспорту. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Ukrpress.info.

Після появи новобудови ЖК Глорія Парк, вулиця Невська перетворилася в хаотичний паркувальний майданчик. Щоденно нею ходить близько двох тисяч пішоходів. Через недостатню кількість місць для паркування автівки паркуються на тротуарах так що фізично неможливо пройти. Пішоходам доводиться виходити на проїжджу частину що є загрозою їх життя. Літнім людям зайвий раз доводиться стрибати з бордюру і назад, мами з дитячими візками пересуваються проїжджою частиною замість тротуару.

Неабиякі розбірки виникли після того, як «розумники» ЖК Глорія Парк на Нивках вирішили створити собі, так би мовити, «санований дворик щастя», при цьому ігноруючи думки своїх сусідів через дорогу. Вони просто встановили паркан. Спецтранспорт – пожежники, швидка, поліція – з великими затримками потрапляє на територію, особливо вночі. Про це скаржаться самі жителі комплексу. Мало того, вночі ворота нікому відкрити в разі нештатної ситуації.

Листування в вайбері, житель Глорії повідомив нашим журналістам про проблему

Завдяки цьому паркану,  люди повинні робити велике коло, для того щоб потрапити до метро, довести своїх дітей до школи та дитячого садка, а що стосується транспортного колапсу і боротьби за паркомісця, ми розповімо в нашій публікації.

До редакції Інформагентства УкрПресс Інфо звернулися мешканці вулиці Невської, яка прилягає до житлового комплексу Глорія Парк на Нивках у Києві. Люди обурені ситуацією, яка склалася з моменту введення в експлуатацію комплексу. Проблема полягає в тому, що мешканці Глорії  Парку влаштували власний комфорт за рахунок інших.

Дитячий майданчик тільки для своїх дітей

Таким чином, створили для себе на внутрішній території зону вільну від машин і сторонніх: людей, дітей, тварин. Збори ОСББ вирішили, що весь особовий транспорт, який не потрапляє у внутрішній підземний паркінг, повинні виставити за ворота. З цього і все і почалося. Три будинки і офісний центр, безумовно, не поміщаються в паркінг, отже, де ж ставити автомобілі? Правильно, на прилеглій території. В результаті розгорівся неабиякий конфлікт.

У нашій публікації житель сусіднього з Глорією будинку Ігор розповів, що конфлікт інтересів саме тому і виник. Наприклад, у дворі п’ятиповерхового будинку за адресою вулиця Невська, 3/5 «хитрі» мешканці Глорії влаштували свою власну стоянку, що природно обурило місцевих жителів.

Вони у відповідь на підступне віроломство новоявлених сусідів встановили шлагбаум, для своїх авто. Не довго думаючи, нувориші просто розвалили чуже майно і місцевим довелося тимчасово встановити металевий ланцюг замість поламаного шлагбаума. Тепер автомобілі скривджених мешканців перегородили всю вулицю Невську.

Великогабаритний транспорт однозначно не може проїхати – це стосується великої спецтехніки, зокрема, пожежних машин. Не дай Бог станеться спалах як в самому комплексі, так і по вулиці Невській, буде біда. Слід зазначити, що ОСББ фактично приватизував всю прилеглу територію, не маючи на це ніяких підстав і прав. Адже паркан має тимчасовий статус, він зведений на період будівництва комплексу і підлягає безумовному демонтажу (знесенню) в короткий період.

Автоворота за словами жителів часто ламаються, а вночі відкрити нікому

Зі свого боку поліція зобов’язана звільнити дорогу по вулиці Невській аж до використання евакуаторів і застосування фінансових санкцій. Після цього звільняється величезна площа всередині Глорії.

Ці машини підлягають евакуації

Зі спостережень слід зазначити, що дитячий майданчик тут теж вважають своєю власністю, і будь-які діти з боку потрапляють під дискримінацію місцевих авторитетів. Ось так, захотіли собі і творять, що хочуть. Разом з тим це пряме порушення Закону. Ми відправили відповідні запити в національну поліцію, управління ДСНС і ряд інших відомств з вимогою негайно припинити дане свавілля. Також чекаємо відповіді від управління ЖКГ КМДА.

Далі буде…