"Слуги народу" вирішили виключити з фракції нардепку Буймістер

“Слуги народу” вирішили виключити з фракції нардепку Буймістер

Фракція політичної партії “Слуга народу” вирішила ініціювати процедуру виключення народної депутатки Людмили Буймістер зі свого складу. Рішення було ухвалено на засіданні фракції. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Оbozrevatel.

Про це повідомила речниця політичної сили Юлія Палійчук на своєму каналі у Telegram. Засідання відбулося в понеділок, 18 жовтня.

“На засіданні фракції “Слуга народу” ухвалено рішення ініціювати процедуру виключення Людмили Буймістер зі свого складу”, – сказано у повідомленні.

Відзначимо, що у повідомленні спікерки політсили не вказано про причини такого рішення. Однак, як відомо, Буймістер проголосувала червоною кнопкою за закон “Про олігархів”, а також вона не підтримувала відставку спікера парламенту Дмитро Разумкова.

Під час брифінгу в парламенті 4 жовтня глава партії Олександр Корнієнко заявив, що голосування червоною кнопкою – це червона лінія для “Слуги народу”.

Законопроєкт №5599, ініційований президентом Володимиром Зеленським, представники монобільшості ухвалили в другому читанні 22 вересня. Його підтримали 279 парламентарів, з яких 229 – “Слуги народу”. Людмила Буймістер стала єдиною представницею політсили, яка натиснула червону кнопку.

Людмила Буймістер

Буймістер обиралася до парламенту від партії “Слуга народу” по округу в Шевченківському районі Києва. Працює в Комітеті з питань економічного розвитку.