Співпраця України з Польщею у сфері морської логістики активно продовжується

Співпраця України з Польщею у сфері морської логістики активно продовжується

Вчора, 27 жовтня, відбулася конференція в рамках Міжнародного транспортного форуму Trans Expo Odesa 2020, цього року в онлайн-форматі. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на офіційний блог Координатора проєктів Польсько-Української Господарчої Палати та  Polish Business Center в Україні Анни Стожко.

Серед партнерів та учасників заходу Польсько-Українська Господарча Палата.

Президент ПУГП Яцек Пєхота виступив з промовою на тему «Польсько-українські економічні відносини. Перспективи та напрямки співпраці», продовжуючи актуальну тематику співпраці Польщі та України у сфері морської логістики.

Виступ Яцека Пєхоти – Президента ПУГП

На Trans Expo Odesa щорічно збирається велика кількість лідерів транспортного бізнесу з метою підвищення ефективності своїх компаній шляхом перемовин, а Одещина – це одна з найбільших та потужних областей  в Україні, котра має розвинену транспортно-логістичну систему, а також великий потенціал в розвитку транспортної галузі.

На території регіону проходять 5 транспортних коридорів, успішно функціонують 7 морських портів і 1 рибний порт, працює один з найбільших аеропортів країни – «Міжнародний аеропорт Одеса», пропускна здатність якого 400 пасажирів на годину.

Також зараз в області проводиться робота з відновлення авіаперевезень через КП «Аеропорт Ізмаїл».

У серпні цього року на півдні регіону почав роботу поромний комплекс «Орловка-Ісакча», який дозволяє найкоротшим шляхом дістатися з України до країн південної Європи і Туреччини.

Конкурентоспроможна та ефективна транспортна система України: синергія поєднання потенціалу всіх видів транспорту – ось головна тема дискусій першого дня форуму.

Під час заходу доповідачі обговорювали перспективи розвитку «сухих» портів, логістичних центрів в Україні, державну підтримку; удосконалення нормативно-правової бази розвитку інтермодальних, мультимодальних перевезень, транспортної логістики, законодавчі аспекти створення та функціонування логістичних хабів; створення відкритого доступу, ефективних інтермодальних послуг в Україні та залучення фінансування в логістичні проєкти.

Серед іноземних учасників Trans Expo Odesa  зі своїми презентаціями виступили зокрема менеджер по роботі з головними клієнтами Михал Супак про порт Гданськ як інтеграційну платформу для різних видів транспорту в контексті логістичного ланцюга між Балтійським и Чорним морями, а також Європейський Інвестиційний Банк в особі Іштвана Хайнцінгера, головного економіста регіональних транспортних програм, про надійне партнерство у фінансуванні проєктів транспортної інфраструктури України.

Порт у Гданську (Польща)

Отже, модернізація портів, «розумні» порти, співпраця України з іншими гравцями ринку Чорноморського регіону – основна мета Міжнародного транспортного форуму Trans Expo Odesa 2020. Така робота в рамках даного заходу несе нові можливості розширити і поглибити зв’язки, зокрема з Польщею, між суб’єктами транспортної та інфраструктурної галузей України.