США погодили 125 мільйонів доларів на військову допомогу Україні

США погодили 125 мільйонів доларів на військову допомогу Україні

Міністерство оборони Сполучених Штатів Америки заявило про підготовку пакета допомоги для військових потреб України обсягом 125 мільйонів доларів. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Суспільне.

Як пишуть на сайті Міноборони США.

“Міністерство оборони оголошує про новий пакет на суму 125 мільйонів доларів для Ініціативи зі сприяння безпеці України, який включає навчання, обладнання та консультативні послуги, щоб допомогти українським силам зберегти територіальну цілісність країни, захистити її кордони та поліпшити взаємодію з НАТО”, – йдеться у повідомленні.

Зокрема, пакет включатиме передачу Україні двох додаткових збройних патрульних катерів Mark IV для розширення можливостей з патрулювання та захист українських територіальних вод. Також Збройні сили України отримають додаткові контрартилерійські радари і тактичне обладнання, постійний доступ до супутникових знімків та обладнання для надання медичної допомоги військовослужбовцям.

У пресслужбі Міністерства оборони США зазначили, що Україні отримає ще 150 мільйонів доларів, виділення яких схвалив Конгрес США, після того, як підтвердить, що досягла значного прогресу у ключових оборонних реформах.

Сполучені Штати закликали Україну продовжувати реформи задля посилення цивільного контролю над збройними силами, сприяти підвищенню прозорості та підзвітності в оборонній промисловості й закупівлях, а також модернізувати оборонний сектор в інших ключових областях відповідно до принципів і стандартів НАТО.

Раніше США вже передали Україні вісім патрульних катерів Mark IV.