США відправили в Україну перші 60 БМП Bradley

США відправили в Україну перші 60 БМП Bradley

Транспортне управління США відправило першу партію бойових машин Bradley в Україну в рамках угоди про військову допомогу на 2,85 млрд доларів, оголошену на початку цього року. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на “Європейська правда”.

Про це повідомила Служба розповсюдження візуальної інформації міністерства оборони США.

Вантаж, що містить понад 60 Bradley, вийшов із міста Норт-Чарлстон у штаті Південна Кароліна минулого тижня.

Партія Bradley “забезпечить українським силам додаткові наступальні та оборонні можливості для захисту своїх кордонів від незаконного вторгнення Росії”, сказано у повідомленні.

“Сподіваємося, що це посилить здатність українців просуватися вперед на полі бою і повертати втрачені території, оскільки вони матимуть обладнання, яке відповідає або навіть перевершує те, що є у росіян”, – прокоментувала командир 841-го транспортного батальйону підполковник армії Ребекка Д’Анджело.

Bradley – бойова броньована машина, яка перевозить піхоту в зоні бойових дій і веде допоміжний вогонь.

Разом із 60 Bradley адміністрація Байдена оголосила у пакеті на 2,5 млрд доларів допомогу, що включає боєприпаси, ракети та бронетранспортери Stryker. 

Загальна американська військова допомога Києву з початку повномасштабного вторгнення Росії в лютому 2022 року уже перевищує 26,7 мільярда доларів.