Суд списав Коломойському мільярдний борг перед ПриватБанком
Скріншот відео

Суд списав Коломойському мільярдний борг перед ПриватБанком

Деякі положення ряду кредитних договорів визнані недійсними. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Vesti.ua.

У Києві Північний апеляційний господарський суд задовольнив позов ТОВ “Тех-Трейд-Інвест” до “ПриватБанку”. Таке рішення суду від 4 листопада 2019 року опубліковане в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Деякі положення ряду кредитних договорів, укладених між “ПриватБанком” та ТОВ “Парктур”, ТОВ “Скорзонера”, ТОВ “Шелти”, ТОВ “Аспект” в 2006-2016 роках, визнані недійсними. Загальна сума за цими договорами становить 7,5 мільярда гривень.

“Оспорювані умови кредитних договорів, за якими позичальники повинні оплатити, крім відсотків за користування кредитом, ще й винагороду за його використання, є несправедливими умовами договорів і відповідно підлягають визнанню недійсними”, – йдеться в рішенні суду.

Нагадаємо, в кінці 2016 року Кабмін вирішив націоналізувати ПриватБанк, для порятунку якого держава здійснила докапіталізацію більш ніж 155 мільярдів гривень. Екс-власники банку, в свою чергу, вважають націоналізацію незаконною. Одночасно з тим, розслідування незалежного агентства Kroll показало, що ця фінустанова було об’єктом масштабних і скоординованих шахрайських дій протягом не менше десяти років до націоналізації, що призвело до збитків щонайменше в 5,5 мільярда доларів.

У квітні 2019 року Окружний адмінсуд Києва за позовом Коломойського скасував рішення про націоналізацію “Приватбанку”. Кабмін, Нацбанк і “Приватбанк” вже в травні оскаржили це рішення. У жовтні цього ж року суд припинив розгляд позову колишніх акціонерів “Приватбанку”.