Суд ЄС анулював санкції щодо Віктора Януковича, але він і далі залишається у чорному списку
Колишній президент України Віктор Янукович wikimedia commons, public domain VADIM CHUPRINA

Суд ЄС анулював санкції щодо Віктора Януковича, але він і далі залишається у чорному списку

Однак в силі залишаються санкції, які було продовжено у березні на рік. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Суд Європейського Союзу анулював санкції, що були накладені державами-членами на колишнього президента України Віктора Януковича і його сина, але вони і далі залишаються у чорному списку ЄС. Люксембурзькі судді розглянули європейські обмеження з 2019 року. Однак в силі залишаються санкції, які було продовжено у березні на рік.

Деталі з Брюсселя повідомляє кореспондентка Польського радіо Беата Пломецька:

«Санкції ЄС щодо Віктора Януковича та його сина за привласнення державних грошей було запроваджено у квітні 2014 року. Вони були пов’язані із замороженням майна Януковича у Євроспільноті і щороку їх продовжували. Зараз суд ЄС анулював рішення з 2019 року, адже, як він вказав, держави-члени не перевірили інформації з України, чи було дотримано право захисту і судової охорони. Євросоюзні судді у Люксембурзі визнали правоту Януковича і його сина, але це рішення зовсім не означає, що вони перемогли. І далі діятимуть санкції, які в березні було продовжено ще на рік разом із новим поясненням. В урядовому щоденнику ЄС, що було дотримано право захисту у кримінальній справі, на яку посилалися держави-члени ЄС».

IAR/М.К.