Суд зобов’язав НАБУ розпочати провадження щодо спікера Ради Андрія Парубія

Суд зобов’язав НАБУ розпочати провадження щодо спікера Ради Андрія Парубія

Ухвалою Солом’янського районного суду Києва за поданням невідомої особи НАБУ зобов’язали відкрити кримінальне провадження щодо голови Верховної ради Андрія Парубія. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на ZiK.

Ухвалою Солом’янського районного суду Києва за поданням невідомої особи НАБУ зобов’язали відкрити кримінальне провадження щодо голови Верховної ради Андрія Парубія. Про це йдеться в ухвалі суду.

«10 квітня 2019 року уповноваженою особою НАБУ на виконання ухвали слідчого судді Солом’янського районного суду Києва від 2 квітня 2019 року внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань про ознаки злочину, передбачених ч.1 ст. 364 і ч.1 ст.210 Кримінального кодексу України», – повідомили в НАБУ.

Досудове розслідування буде проводитись щодо умисного зловживання владою або службовим становищем з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди всупереч інтересам служби, а також нецільового використання бюджетних коштів, здійснення видатків бюджету чи надання кредитів з бюджету без встановлених бюджетних призначень або з їх перевищенням.

Як стало відомо з тексту ухвали, «22 лютого 2019р. Особа_1 поштою направив до Національного антикорупційного бюро України заяву про кримінальні правопорушення, вчиненні Головою Верховної Ради України ОСОБА_3», які не були внесені протягом 24 годин до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Таким чином суд, за зверненням невідомої особи, звинуватив НАБУ у бездіяльності та змусив відкрити провадження, а самого скаржника визнати потерпілим.

Про факти, які підтверджують звинувачення щодо Андрія Парубія, в ухвалі суду не йдеться.