Сумна статистика: до Польщі виїжджають кваліфіковані та освічені українці

Сумна статистика: до Польщі виїжджають кваліфіковані та освічені українці

На роботу до Польщі найчастіше виїжджає “цвіт нації” — освічені, молоді українці. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Про це свідчить статистика, опублікована цьогоріч Аналітичним департаментом міжнародної компанії з аутстафінгу «Gremi personal».

36% заробітчан мають вищу освіту, ще 41 % – професійно-технічну чи середньо-спеціальну. Також дивує той факт, що кожен п’ятий українець обіймав керівну посаду у себе на Батьківщині.

Ще кілька років тому до Польщі найчастіше їздили заробітчани із західних областей України, проте зараз ситуація змінилася. Найбільше мігрантів – 60% їдуть з центральних та східних регіонів.

До того ж, середній вік заробітчанина складає 34,5 роки. Більшість українців працює на виробництві (50%) та у сфері послуг чи будівництві (17-18%). Лише 10% українців були зайняті у сільському господарстві.

За даними соціологічного дослідження, лише 30% українських трудових мігрантів мають намір повертатися до України. Решта планують і далі працювати в Польщі або збираються на заробітки до інших країн ЄС — Німеччини, Чехії та до скандинавських країн.