Тернопільські поляки наводили лад на Микулинецькому цвинтарі

Тернопільські поляки наводили лад на Микулинецькому цвинтарі

Члени Польського центру культури та освіти імені професора Мечислава Кромпця вшанували поляків, які спочивають на Микулинецькому цвинтарі в Тернополі. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Monitor Wołyński.

Представники Польського центру імені Мечислава Кромпця віддавна опікуються польськими могилами на території Тернопільської області. Цьогоріч вони впорядкували поховання на Микулинецькому цвинтарі в Тернополі, зокрема могили отців-єзуїтів та територію римо-католицької каплиці Воскресіння Господнього, збудованої орієнтовно в 1865 р.

Спеціалізоване комунальне підприємство «Ритуальна служба» Тернопільської міської ради нині проводить підготовчі роботи до викладання бруківки в центральній частині кладовища та перед входом до каплиці. Голова Польського центру Петро Фриз веде перемовини з дирекцією КП щодо укладання бруківки між могилами отців-єзуїтів.

Цього року члени Польського центру культури та освіти імені професора Мечислава Кромпця планують впорядкувати також польські поховання у Плотичі, Лозовій, Ігровиці та Малій Березовиці.

Алла Фліссак,
Польський центр культури та освіти імені професора Мечислава Кромпця в Тернополі
Фото: Анатолій Сидяга, Алла Фліссак