Труба після "зливу" прослушки влаштував вечірку – ЗМІ

Труба після “зливу” прослушки влаштував вечірку – ЗМІ

Директор Держбюро розслідувань Роман Труба після “зливу” прослушки нібито з його кабінету не звільнився, а навпаки – затіяв велике свято у столичному ресторані. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на “Українська правда”.

Джерело: Bihus.info

Деталі: Закрита вечірка ДБР відбулася за 10 днів після “зливу” – 29 листопада – в італійському ресторані Веро Веро.

За даними журналістів, на неї прибули Труба, його перша заступниця Ольга Варченко. Також помітили співробітників львівського управління ДБР.

Збирав усіх Труба – відзначали річницю бюро і його керівництва ним.  

Коли помітили під рестораном журналістів, то викликали поліцію.

А після того, як Bihus.info звернулося до пресслужби бюро по коментар щодо святкування, керівництво ДБР вирішили вивозити з вечірки потайки.

Для прикриття відходу до входу ресторану пригнали службовий бус. Також там недощового вечора чергували люди з парасольками, які допомагали відвідувачам виходити менш помітно.  

Що було раніше: 3 грудня Верховна Рада ухвалила у другому читанні законопроєкт №2116  про внесення змін до закону “Про Державне бюро розслідувань”.

Поруч з різними нововведеннями, закон призводить до звільнення Труби.

Закон набирає чинності наступного дня після того, як буде опублікований із підписом президента. Тоді ж достроково припиняються повноваження Труби та його заступників: Ольги Варченко та Олександра Буряка.

Бюро з центрального органу державної влади, підзвітного Кабміну, стане правоохоронним органом з президентської вертикалі. Глава держави затверджуватиме структуру ДБР, положення про Раду громадського контролю та порядок її формування.

При цьому очільник Держбюро стане більш самостійним. Наразі частину керівних повноважень директор ділить зі своїми заступниками. Нові зміни зроблять директора одноосібним главою. 

Раніше цього дня президент Володимир Зеленський заявив, що “права рука” директора Державного бюро розслідувань Романа Труби підозрюється в отриманні $150 тисяч хабара, і закликав Верховну Раду прийняти законопроєкт №2116.