Творчі професії. Як пахне естетика?

Творчі професії. Як пахне естетика?

Процес вступу до польських університетів досить простий. У більшості випадків це зібраний пакет документів, що вимагає ВЗО (вищий заклад освіти) та сертифікат про володіння польською на рівні В2. Але виняток становлять творчі професії. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на офіційний блог експерта із питань вищої освіти за кордоном для українців, засновника школи іноземних мов “Поліглот”, вчителя англійської мови, організатора мовних таборів за кордоном Лариси Коломійченко.

У моїй практиці клієнтів, що обирали творчість як справу життя,  не багато. Мріяли про архітектуру, режисуру, професії телеоператора та моделєра. Для вступу на такий фах обов’язковим є творчий доробок – це виконане творче завдання і також зібрана тека робіт, чи то малюнків, чи фотографій, чи відео. Кандидат має показати вступній комісії, що творчість і мистецтво  – це спосіб його мислення та життя.

Нещодавно мала чудову нагоду поспілкуватись із чарівною, творчою, натхненою дівчиною у якої і зовнішність, і тембр голосу і манера спілкування говорять  – творчість, мода, краса.

У 2013 році киянка Маргарита Жовта шукала для себе університет, який би удосконалив її знання щодо конструювання та пошиття одягу, а також дав би розуміння смаку, чуття яке стосується і моди і життя в загальному. 

Пошук був тернистий, але ми трохи допомогли майбутній майстрині знайти свою Альма-матер – ViaModa.

Історія пошуку університету Маргарити Жовтої нижче у онлайн інтерв’ю.