У БПП ухвалили рішення йти на дострокові вибори, – політтехнолог

У БПП ухвалили рішення йти на дострокові вибори, – політтехнолог

Тема інавгурації новообраного президента є складною, бо ніхто з політичних сил не знає конкретної відповіді, чи готовий Володимир Зеленський розпускати Верховну Раду. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на ZiK.

Тема інавгурації новообраного президента є складною, бо ніхто з політичних сил не знає конкретної відповіді, чи готовий Володимир Зеленський розпускати Верховну Раду. Але, очевидно, що Блок Петра Порошенка все ж ухвалив рішення брати участь в перегонах. І їм це вигідно, бо більшість конкурентів не зможуть дуже розігнатись.

Про це в ефірі інформаційно-аналітичного проекту «Коментарі» телеканалу ZIK говорив політтехнолог Олексій Голобуцький.

«В останні дні стало абсолютно зрозуміло, що в БПП все ж таки ухвалили рішення про те, що їм вигідно йти на дострокові парламентські вибори. Оскільки вони «на ходу», а два місяці для підготовки є абсолютно достатніми. Ба більше, такі конкуренти, як Кличко, Гройсман чи Вакарчук, не зможуть дуже розігнатись», – вважає Голобуцький.

Також він зазначив, що тема інавгурації новообраного президента є дуже складною. Адже ніхто з політичних сил не знає конкретної відповіді, чи готовий Володимир Зеленський розпускати Верховну Раду.

«Зрозуміло, що «Народний фронт», який виступає проти цього, і регламентний комітет, який очолює представник цієї політичної сили, можливо, роблять все, щоб затягнути процес і домовитись. Але без БПП, я, чесно кажучи, не уявляю, що може бути далі», – зазначив він.

За його словами, наразі є дві основні політичні сили, які домінують. Тому не варто зважати, наприклад, на таких нардепів, як Савченко чи Купрій, котрі представляють Зеленського.

«Ми бачили вчорашнє засідання Погоджувальної ради і дуже смішно виглядає те, коли представляють інтереси Зеленського одна повністю маргінальна політична діячка Надія Савченко і політик Віталій Купрій. Адже є дві основні політичні сили: «Народний фронт» і БПП. Якщо хтось з них виступає за чи проти якоїсь дати інавгурації, це стає проблемою. Бо наразі важко сказати, чи вистачить інших голосів», – наголосив Голобуцький.

До слова, вчора, 13 травня, народні депутати Віталій Купрій та Надія Савченко спробували зірвати засідання Погоджувальної ради – дійшло до сварки, на стіл голови ВРУ кинули кайданки, як «символ порушення закону».

Нагадаємо, представник Президента України у ВРУ Ірина Луценко під час Погоджувальної ради 13 травня заявила, що визначення дати інавгурації є компетенцією ВРУ, а не Президента, тому будь-які закиди, що «хтось тримається за владу», є повним абсурдом.

А політичний аналітик Інституту Євро-Атлантичного співробітництва, експерт із питань зовнішньої та внутрішньої політики України Володимир Горбач вважає, що у Петра Порошенка є бажання закріпити за своїм політичним проектом на парламентські вибори відсоток у приблизно чверть виборців, які голосують.