У Харкові троє дітей після вечірнього обстрілу перебувають у вкрай тяжкому стані

У Харкові троє дітей після вечірнього обстрілу перебувають у вкрай тяжкому стані

У Харкові троє дітей після обстрілу житлових кварталів Слобідського району 3 квітня перебувають у вкрай тяжкому стані. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Укрінформ.

Про це в Телеграмі повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов, передає Укрінформ.

«За минулу добу росіяни завдали 17 обстрілів по районах Салтівки, П’ятихаток, Дергачах. Унаслідок обстрілів Слобідського району Харкова 7 людей загинули, 34 – отримали поранення, серед них 3 дітей у тяжкому стані. Зранку обстріли житлових районів продовжилися. Ще 3 загиблих, 7 поранених за добу внаслідок обстрілу житлового сектору у Дергачах», – написав голова ОВА.

Він наголосив, що ворог продовжує вбивати мирне населення, бо не має жодних бойових успіхів.

«Нам вдалося порушити всі плани російського окупанта. Їхні бойові операції на Харківщині закінчуються поразками. Яким би не було бажання росіян гучно заявити про перемоги – у них цього не вийшло і не вийде завдяки нашим Збройним Силам України. Практично щодня ми знищуємо їхню авіацію, техніку і живу силу. Тому їм нічого не залишається, як чинити тиск на мирне населення», – зазначив Синєгубов.

За його словами, Харків та громади області продовжують забезпечувати гуманітарною допомогою. Також у понеділок проводиться евакуація з Лозової до Полтави.

Як повідомлялося, станом на ранок 3 квітня, в Україні загинули 158 дітей і не менше 258 поранені.

24 лютого президент рф путін оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об’єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.