У Херсонській області насосна станція незаконно забезпечувала сировиною окупантів у Криму (відео)
Фото: npu.gov.ua

У Херсонській області насосна станція незаконно забезпечувала сировиною окупантів у Криму (відео)

У Херсонській області правоохоронці викрили незаконне використання надр України окупаційною владою Криму. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Букви.

Про це поінформували в прес-службі Національної поліції.

Так, окупанти через посадових осіб одного з київських підприємств використовували насосну станцію, розташовану на території Новотроїцького району Херсонської області.

Всупереч чинному законодавству України станція забезпечувала сировиною у вигляді кондиційної ропи з озера Сиваш “Кримський содовий завод”. Це підприємство здійснює свою діяльність на окупованій території півострова.

Сума завданих Україні збитків становить близько 30 млн гривень.

27 листопада слідчі провели санкціонований обшук у приміщенні насосної станції. Виявилося, що на її території знаходяться шість промислових насосів, за допомогою яких сировина подавалася на завод в анексований Крим. Також правоохоронці виявили електролінію, по якій незаконно подавалася електроенергія з Криму зазначеній насосній станції.

Обшуки пройшли і за місцем фактичного знаходження київського підприємства. Було вилучено значну кількість документації, створеної представниками Російської Федерації на тимчасово окупованій території.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за чотирма статтями Кримінального кодексу України: ст. 441 (Екоцид), ч. 1 ст. 241 (Забруднення атмосферного повітря), ч. 2 ст. 240 (Порушення правил охорони або використання надр) та ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України. Підозрюваним загрожує до 15 років позбавлення волі.

Фото: npu.gov.ua
Фото: npu.gov.ua
Фото: npu.gov.ua
Фото: npu.gov.ua
Фото: npu.gov.ua
  • Раніше повідомлялося, що Україна не постачає прісну воду і електроенергію на територію анексованого півострова Крим і наразі переглядати цю позицію не планується.
  • У липні минулого року стало відомо, що Україна закінчує будівництво дамби на Північно-Кримському каналі. Однак подача води стане можливою тільки після повернення Криму під контроль України.