У Києві пройшов тренінг з підвищення кваліфікації адвокатів щодо захисту прав від Інтернет-порушень

У Києві пройшов тренінг з підвищення кваліфікації адвокатів щодо захисту прав від Інтернет-порушень

В Києві пройшов тренінг з підвищення кваліфікації адвокатів щодо захисту прав від Інтернет-порушень: підсумки. Про це повідомляє Upmp.news.

Актуальні питання захисту прав від Інтернет-порушень обговорили в п’ятницю, 31 січня, під час проведення тренінгу з підвищення кваліфікації адвокатів, організованого Платформою юридичної освіти.

Спікерами цього заходу виступили Каргаполов Юрій та Разиграєва Наталя – засновники проекту “WEBFIX“, призначеного для фіксації веб-контенту та встановлення власників веб-сайтів (реєстрантів доменних імен).

Під час заходу обговорювались питання світового та українського досвіду цифрового управління, доменних імен та ІР-адрес, взаємовідносин учасників доменного ринку, реєстрації доменних імен та управління ними, розуміння та аналізу веб-контенту, видів Інтернет-спорів, необхідних та достатніх доказів для захисту прав від Інтернет-порушень, про способи фіксації і дослідження змісту веб-контенту, встановлення власників веб-сайтів / реєстрантів доменного імені (належних відповідачів).

Спікери розповіли про останні тенденції судового захисту прав від Інтернет-порушень, зокрема, можливість встановлення факту недостовірності інформації через суд в порядку окремого провадження, витребування даних для забезпечення доказів, оцінку доказів тощо.

Дискусійними з боку адвокатів стали питання щодо статусу даних служби WHOIS та перевірки їх достовірності, ризиків та наслідків помилкового встановлення належних відповідачів, можливості призупинення та/або скасування реєстрації доменних імен, способів формування електронних доказів, доцільності процедури блокування веб-сайтів.

Проведення наступного тренінгу з цієї теми заплановано на 14 березня в м.Києві та 21 березня в м.Харкові.

Запрошуємо адвокатів, бажаючих підвищити свою кваліфікацію, долучитись до участі в цих заходах.

E-mail для запитань: office@webfix.org.