У Криму російські силовики провели черговий обшук. Є затримані

У Криму російські силовики провели черговий обшук. Є затримані

У п’ятницю, 22 березня, російські силовики провели обшук у будинку Акіма Куртдеде в місті Білогірськ. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на офіційний блог Голови Правління Кримськотатарського Ресурсного Центру, члена Меджлісу кримськотатарського народу Ескендера Барієва.

У п’ятницю, 22 березня, російські силовики провели обшук у будинку Акіма Куртдеде в місті Білогірськ. Сам чоловік перебуває на заробітках у Європі. У будинку знаходилося троє членів сім’ї – батьки і молодша сестра Акіма. У результаті, всіх затримали і відвезли до РВВС. Про це повідомляє “Кримська солідарність”.

“За попередніми даними в Сари-Су м. Білогірськ за адресою вул. Аліме Абденнанової, у будинку Акіма Куртдеде (29 років) проходять слідчі заходи. У будинку знаходяться троє членів сім’ї, батьки і молодша сестра Акіма: Куртдеде Севіє (53 роки), Куртдеде Таїр (56 років), Куртдеде Аліме (22 роки). Сам Акім Куртдеде знаходиться у Європі на заробітках “, – повідомляють активісти.

Силовики представили постанову на обшук, але причини не пояснили.

“Слідчі заходи силовики проводили під час п’ятничної молитви, коли всі чоловіки знаходяться в мечеті. Всю сім’ю Куртдеде везуть до РВВС м. Білогірськ на службовому автомобілі”, – додали у “Кримській солідарності”.

Оновлено: Із повідомлення адвоката Лілі Гемеджі стало відомо про те, що Куртдеде знаходяться в управлінні УФСБ м. Білогірськ. Голові сім’ї, Таїру Куртдеде, вручили копію протоколу обшуку і в цей момент він допитується з приводу подій, пов’язаних з його сином – Акімом Куртдеде.

Нагадаємо, що після окупації Криму Російською Федерацією обшуки стали регулярною практикою на півострові. За даними Кримськотатарського Ресурсного Центру, у 2018 році на території окупованого Криму російські силовики провели 92 обшуки, 75 з яких – у будинках представників корінного кримськотатарського народу.