У Лісабоні діаспора виступила на захист кримського народу та полонених моряків

У Лісабоні діаспора виступила на захист кримського народу та полонених моряків

У Лісабоні (Португалія) відбулася акція «Об’єднані прапором», спрямована на підтримку кримськотатарського народу та полонених українських моряків, яку провела українська громада. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на ZiK.

У Лісабоні (Португалія) відбулася акція «Об’єднані прапором», спрямована на підтримку кримськотатарського народу та полонених українських моряків, яку провела українська громада. Про це повідомив сьогодні, 19 лютого, власкор IA ZIK з посиланням на активістку української діаспори в Португалії, поетесу, журналістку Оксану Максимишин-Корабель, яка є родом з міста Яворова Львівської області.

У середмісті Лісабоні учасники акції розгорнули велике полотнище кримськотатарського прапора (3х4,5 м), на якому охочі учасники акції залишали свої побажання кримським татарам в окупованому Росією Криму.

Оксана Максимишин-Корабель звернулася до присутніх поетичними рядками, присвяченими кримським татарам.

На площі в Лісабоні на той час було багато туристів-іноземців, яким учасники акції пояснювали, чому зібралися. А відповідь чули: «Слава Україні!»

«Крим – це Україна!», – заявила представниця кримських татар Еміне Шихаметова, яка прийшла на акцію разом з чоловіком і донькою.

Відтак, учасники акції дружно заспівали: «Боже Великий, Єдиний, нам Україну храни».

Учасники акції підтримали українських моряків, які нині перебувають у полоні Кремля, вимагаючи від світової спільноти активніше впливати на Москву, аби визволити українців. У руках тримали плакати з написом: «Stop Putin! Stop war!». Відтак принесли до річки Тежу, що в Лісабоні, паперові кораблики жовтого і синього кольорів.

Нагадаємо, що акція «Об’єднані прапором» розпочався в Києві у жовтні 2018 року. Відтоді стяг кримськотатарського народу побував в Австралії, на американському континенті, у низці країн Європи. Передбачено, що знамено побуває у 27 країнах. До столиці нашої держави його доправлять напередодні 26 червня – у День кримськотатарського прапора. Тоді ж у Києві зберуться координатори акції з усіх країн.

У Португалію прапор передали з Великої Британії.

Довідка IA ZIK.

Нагадаємо, що поезія журналістки з Львівщини Оксани Максимишин-Корабель, уродженки міста Яворова «Мамо, не плач…», покладена на музику, стала гімном Майдану.