У Раві-Руській українець протаранив пункт пропуску: йому загрожує 2 роки ув’язнення

У Раві-Руській українець протаранив пункт пропуску: йому загрожує 2 роки ув’язнення

Прикордонники Львівщини стрільбою зупинили чоловіка, що протаранив пункт пропуску. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Випадок стався 7 березня, близько 22:00 год., на пропускному пункті. Про це інформує голова ГО “Варта1” Ігор Зінкевич. Водій автомобіля “Форд” не виконав вимоги проходження кордону і пішов на таран. Прикордонники застосували зброю для зупинки авто. Водія затримано.

Незвична ситуація сталася на польсько-українському прикордонному переході «Рава Руська-Гребенне». Українець, якому українські митники наказали повернутися з товарами до Польщі, через ворота таки в’їхав в Україну. Він зупинився лише після того, як службовці вистрілили в колеса його машини.

У п’ятницю чоловік намагався привезти з Польщі в Україну майже тонну продуктів харчування — півтони м’яса та майже півтони сиру — заявивши, що перевозить товари для власних потреб. Через те, що ввезення такої кількості продуктів харчування заборонено, українські митники вилучили товар і доставили його на склад.

У суботу ввечері чоловік забрав продукти зі складу, заявивши, що відвезе їх назад до Польщі. Проте він цього не зробив, натомість вирішив протаранити пункт пропуску і таки в’їхати на територію України.

Українські прикордонники та поліція зупинили його лише через три кілометри та після трьох пострілів — два попереджувальних у повітря та одного у колеса автомобіля.

Затриманий — 38-річний житель Жовківського району. За скоєне йому загрожує 2 роки ув’язнення.