У Росії озвучили нові плани щодо «спецоперації в Україні»
Сєвєродонецьк після російських обстрілів, квітень 2022 року

У Росії озвучили нові плани щодо «спецоперації в Україні»

У Росії заявили про нові плани під час другої фази «спецоперації в Україні» (так у Росії називають повномасштабне вторгнення). Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Радіо Свобода.

Як виконувач обов’язків командувача військ Центрального військового округу Росії Рустам Міннекаєв, російські військові прагнуть встановити повний контроль над Донбасом та південною Україною, задля забезпечення сухопутного коридору в анексований Крим, отримання виходу до Придністров’я, а також «впливу на життєво важливі об’єкти української економіки».

24 лютого президент Росії Володимир Путін оголосив про початок спрямованої проти України «спеціальної воєнної операції». Кремль заперечував наміри окупації України і заявляв, що метою вторгнення є «демілітаризація і денацифікація України».

У перші дні російського військового вторгнення в Україну колони бронетехніки російської армії з метою оточити Київ дійшли до міст і населених пунктів столичного регіону, завдавши там значних руйнувань і людських жертв через постійні обстріли. Проте наприкінці березня війська РФ змінили тактику, тепер вони ведуть наступальні дії на східному напрямку.

12 квітня Путін заявив, що він не має сумнівів у тому, що цілі так званої «спецоперації» в Україні будуть досягнуті. Ці цілі він назвав «шляхетними», зазначивши, що головна з них – «допомога людям на Донбасі».