У санкційний список США потрапили Кадиров та омбудсмен РФ з прав дітей
Президент США Джо Байден EPA/JIM LO SCALZO / POOL

У санкційний список США потрапили Кадиров та омбудсмен РФ з прав дітей

До чорного списку Міністерства фінансів США внесено 22 особи та дві організації. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Американці анонсували чергові санкції проти росіян. В санкційний список були внесені члени родини лідера Чечні Рамзана Кадирова.

До чорного списку Міністерства фінансів США внесено 22 особи та дві організації. Серед інших – чиновники у сфері юстиції з окупованого Росією Криму та лідери неонацистського паралімілітарного угрупування «Русич», які беруть участь у війні проти України ще з початку агресії, та сама організація. Також під санкції потрапила Марія Львова-Бєлова, уповноважена президента РФ з прав людини. За словами американців, вона реалізовувала політику примусового вивезення до Росії тисяч українських дітей та їхнього усиновлення, надання російського громадянства. Нові санкції також стосуються керівників ключових російських фінансових установ, які керують мережею платіжних карток або розрахунками на Московській біржі.

Водночас Міністерство фінансів США заборонило експорт ІТ-послуг, обладнання та програмного забезпечення до Росії та Білорусі. Американці вважають, що це знизить здатність Москви відновлювати армію після втрат у війні з Україною, що триває.

Санкції Міністерства фінансів США покликані заморозити будь-які активи, які можуть перебувати під юрисдикцією США, і заборонити американцям або американським компаніям, включаючи міжнародні банки, що працюють у США, вести бізнес з особами, внесеними до чорного списку, шляхом обмеження їх доступу до глобальних фінансових мереж.

IAR/Д.Ю.