У Варшаві презентували книжку – інтерв’ю з архиєпископом Святославом Шевчуком
http://www.nasze-slowo.pl/wp-content/uploads/2018/03/dialog.jpg

У Варшаві презентували книжку – інтерв’ю з архиєпископом Святославом Шевчуком

Вчора відбулась презентація книжки «Діалог заліковує рани» – інтерв’ю з архиєпископом Святославом Шевчуком, главою Української греко-католицької церкви. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Наше Слово.

Глава УГКЦ вперше так всебічно і щиро говорить про минуле і сучасність найчисленнішої у світі католицької Східної Церкви. Розповідає про загрози, що виникають з націоналізму та можливості, які випливають з діалогу. Архиєепископ Святослав говорить теж про прекрасні і болісні відносини з Польщею, Росією та Православною Церквою та про все ще існуючі ворожнечі та упередження, які перешкоджають повному зближенню католицьких церков східного та західного обрядів.

У конференції прийняли участь архиєпископ Святослав Шевчук та представники римо-католицької церкви у Польщі: митрополит Варшавський кардинал Казимир Нич, єпископ Артур Мізінський, генеральний секретар Конференції польського єпископату й автор книжки Криштоф Томасік. Презентацію видання та розмову її учасників буде вести Мартін Пжецішевський, голова Католицького інформаційного аґентства.