Україна незадоволена повільними темпами інтеграції до НАТО
прапор України – ілюстраційне фото pixabay.com /CCO public/

Україна незадоволена повільними темпами інтеграції до НАТО

Очільник МЗС України Дмитро Кулеба звернувся до НАТО з закликом надати Україні План дій щодо членства, позаяк 2021 рік є найкращим для ухвалення такого рішення. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Україна розчарована тим, що її не запросили на наступний саміт НАТО. Про це повідомив глава українського МЗС. Дмитро Кулеба також висловив своє невдоволення повільними темпами інтеграції своєї країни до Північноатлантичного альянсу.

Глава українського Міністерства закордонних справ наголосив, що не може зрозуміти, чому його країна не братиме участі у саміті НАТО, запланованому на 14 червня. Керівник української дипломатії підкреслив, що він не може зрозуміти, чому НАТО не знайшло формату для участі української сторони в червневому саміті лідерів країн Альянсу на тлі агресивних дій Російської Федерації проти України та в басейні Чорного моря.

Дмитро Кулеба сказав, що Київ вдячний за підтвердження політики відкритих дверей. Але, як він зазначив, ця позиція НАТО не змінилася з 2008 року, від саміту в Бухаресті.
За словами очільника МЗС, для України важливо, щоб політика відкритих дверей не перетворилася на політику годування обіцянками. Дмитро Кулеба звернув увагу, що якщо в 2008 році на саміті в Бухаресті було обіцяно, що Україна і Грузія стануть членами НАТО, а наступним кроком буде надання їм Плану дій щодо членства, то важко уявити кращий момент, ніж 2021 рік.

Згідно з останніми опитуваннями, половина українців виступає за вступ своєї країни до НАТО.

IAR/Л.І.