Україна отримає від США понад 24 мільйони доларів
Київ – ілюстраційне фото Foto: pixabay.com /CCO public/ aleskomuc

Україна отримає від США понад 24 мільйони доларів

Гроші призначені на зміцнення кордону України з Росією та Білоруссю. Кошти мають бути виділені, зокрема, на обладнання для українських прикордонних служб. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Як повідомили в Державній прикордонній службі України, українська сторона та посольство США в Києві підписали план реалізації проєкту. Згідно з ним, із січня 2022 року підрозділи українських прикордонників на кордоні з Росією та Білоруссю отримають, зокрема, камери, дрони, транспортні засоби та засоби зв’язку. Загальна вартість допомоги становить 24,5 мільйона доларів.

Протяжність кордону України з Білорусією становить 1000 кілометрів, а з Росією – майже 2000 кілометрів, понад 400 з яких контролюються проросійськими силами.

Україна побоюється, що Росія та Білорусь можуть спричинити міграційну кризу на кордоні, як це було у Польщі та Литві. З цієї причини Україна кілька тижнів тому посилила охорону на кордоні з Білоруссю. Київ направив туди додаткові патрулі прикордонних служб, поліції та Нацгвардії.

IAR/Л.І.