Україна перехопила ініціативу у війні
Вербівка, Україна, 13.09.2022 PAP/Alena Solomonova

Україна перехопила ініціативу у війні

У Генштабі зазначають, що російська армія щодня зазнає значних втрат у живій силі і намагається різними способами їх компенсувати. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

У Білому домі оцінили, що українські війська частково перехопили ініціативу у війні з Росією. Координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі заявив про подальшу військову підтримку України.

Під час брифінгу в Білому домі Джон Кірбі заявив, що залишить владі в Києві судити, чи стався перелом у війні. Проте він висловив переконання, що Україна веде наступ на російські війська, особливо на схід від Харкова. “Росіяни залишили бойові позиції, вони залишили запаси. Вони називають це перегрупуванням, але правда в тому, що вони відступили з огляду на просування українських збройних силі”, – сказав Кірбі, зазначивши, що Росія на поразки на фронті стали відповідає нападами на цивільну інфраструктуру.

Координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому додав, що США максимально підтримуватимуть Україну.

У Генштабі зазначають, що російська армія щодня зазнає значних втрат у живій силі і намагається різними способами їх компенсувати, каже речник Генштабу України Олександр Штупун.

Військове керівництво продовжує пошуки бажаючих воювати полонених. Засудженим вербувальники обіцяють, що за тримісячну службу знімуть картотеку, а рецидивістам чи засудженим за особливо тяжкі злочини термін служби становитиме шість місяців. Багато новобранців залежні від наркотиків і алкоголю.

Разом із тим, контрнаступ України на Харківщині викликав паніку серед росіян на окупованих територіях. Як пише інститут вивчення війни, вперше з початку війни Кремль визнав поразку, але його пропагандисти намагаються зняти відповідальність Путіна, перекладаючи її на нібито погано поінформованих військових радників із оточення президента.

PAP,IAR/І.Я.