«Україна стоїть. Україна бореться. Україна молиться!»

«Україна стоїть. Україна бореться. Україна молиться!»

5 вересня 2024 року у Національному університеті «Львівська політехніка» відбулася презентація книги глави Української Греко-Католицької Церкви, Блаженнішого Святослава «Україна стоїть. Україна бореться. Україна молиться!». Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на блог кандидатки наук із соціальних комунікацій, викладачки кафедри міжнародної інформації Національного університету “Львівська політехніка”, журналістки-блогерки, громадської діячки, волонтерки, бізнес-аналітикині, комунікаційниці, політтехнологині Марії Павлюх.

Зустріч відбулася завдяки Міжнародному інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою, що часто організовує зустрічі з відомими людьми.

Зі вступним словом виступив в. о. ректора університету, проф. Юрій Бобало. Зустріч відбувалася на тлі Дня жалоби у Львові та інших міст України через ракетні обстріли. Тому власне сама презентація та історія видання книги проходила в укритті університету.

За словами, Блаженнішого Святослава, ідея виходити до людей із щоденними проповідями виникла через потребу людей у розраді духовних осіб. В перші дні повномасштабної війни, до собору Василія Великого УГКЦ стали сходитися віряни, які втікали від ракетних вибухів. Було страшно дивитися на палаючий Київ, проте думка про те, що вірним церкви потрібна підтримка та допомога, зробили намір ще сильнішим.

«Я не думав, що моє слово кожного дня до зболених українців, стане таким популярним, адже трансляції переглядала велика кількість людей за кордоном. Саме з Польщі та Чехії, з’явилася ініціатива усі записи та відео перевести у текстовий формат і так народилася книга. Я тоді не знав, що мої слова стануть такими потрібними», ‒ згадує Блаженніший. Також глава УГКЦ згадував свою медичну світську практику, коли у важких ситуаціях слова рідної людини роблять дива.

Продовжився захід в Актовій залі концертом сестер Тельнюк, які виконували авторські твори. Між творами тексти зачитував заслужений діяч мистецтв України Юрій Чеков.

«Я був би вдячний, якби ця книжка знайшла відгук у серцях й умах українських патріотів, добрих християн і незламних борців за Україну тут, у княжому Львові», – додав Блаженніший Святослав після концерту. Закінчився захід підписанням книг для присутніх главою УГКЦ.