Україна та Польща поглиблюють співпрацю в сфері харчових продуктів

Україна та Польща поглиблюють співпрацю в сфері харчових продуктів

Під час польсько-української технічної зустрічі представники країн обговорили стратегію співпраці та розвитку в сферах безпечності харчових продуктів та контролю хвороб тварин. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Зустріч відбулася 28 квітня за участі керівництва Держпродспоживслужби та представників Генерального ветеринарного інспекторату і Міністерства сільського господарства та розвитку сільських територій Польщі.

На конференції обговорювалися питання двосторонньої торгівлі та нового законодавства ЄС. Ще один напрямок, за яким планується активізувати роботу – вирішення питань, пов’язаних з узгодженням форм ветеринарних сертифікатів, зокрема, щодо імпорту домашніх тварин, генетичного матеріалу тощо.

“Одним з завдань Держпродспоживслужби є забезпечення продовольчої безпеки країни та здійснення необхідних заходів при імпортно-експортних операціях, зокрема в частині виконання протиепізоотичних заходів, спрямованих на недопущення занесення та поширення інфекційних захворювань, в першу чергу, спільних для тварин і людей, а також забезпечення безпечності харчових продуктів” — йдеться на урядовому порталі виконавчої влади України.

Сподіваємось, що найближчим часом буде налагоджено тісну співпрацю між країнами, а випадків, коли в Україну ввезли інфіковані сальмонелою чи іншими бактеріями харчові продукти (зокрема м’ясо) більше не буде.