Україна вказала Польщу як потенційне місце для засідань Тристоронньої контактної групи
Київ – ілюстраційне фото pixabay.com /CCO public/ aleskomuc

Україна вказала Польщу як потенційне місце для засідань Тристоронньої контактної групи

Голова української делегації в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на сході України Леонід Кравчук заявив, що після карантину переговори ТКГ, замість у Білорусі, можуть проходити в Польщі. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Україна не виключає, що запропонує Польщу як можливу країну для майбутніх зустрічей Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на сході України. Про це повідомив голова української делегації, колишній президент України Леонід Кравчук.
Раніше зустрічі проводилися в столиці Білорусі. Наразі через пандемію проходять в режимі онлайн.

В одному з інтерв’ю Леонід Кравчук зазначив, що після закінчення пандемії треба знайти нове місце для переговорів у рамках Тристоронньої групи, інколи відомої як Мінська контактна група. За словами колишнього президента України, це вже не може бути Мінськ, оскільки Білорусь є недемократичною країною і – як він сказав – під каблуком Росії. Леонід Кравчук вказав Польщу, але, як попередив, на таке місце може не погодитися Росія.

Про необхідність перенесення засідань Тристоронньої контактної групи з Білорусі в іншу країну також говорив віцепрем’єр-міністр та міністр з питань тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков.

Окрім України та Росії, до складу Тристоронньої групи з врегулювання ситуації на Сході України входять також представники ОБСЄ.

IAR/Л.І.