Українська криза: Естонія не хоче, щоби Центральна Європа була осторонь переговорів
Ілюстраційне фото pxhere.com / CC0 Public Domain

Українська криза: Естонія не хоче, щоби Центральна Європа була осторонь переговорів

«Не дуже розумно залучати чотири великі європейські країни до переговорів із Росією, не зважаючи на Східну Європу та Україну», – заявив віце-голова оборонного комітету Лео Куннас. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Пропозиція президента США Джо Байдена консультуватися з найбільшими союзниками НАТО в переговорах із Росією про українські справи, не зважаючи на Україну та саму Польщу, спричинила занепокоєння в багатьох естонських політиків.

«Це нагадує конференцію в Мюнхені. Агресор заспокоюється, коли вже націлив заряджену зброю», – сказав Марко Мігкельсон, голова комітету закордонної політики парламенту Естонії, яка до 1991 р. входила до СРСР.

Політик естонської Партії реформ в інтерв’ю для естонського громадського телебачення яскраво прокоментував дії великих держав щодо України, посилаючись на події 1938 року, коли під впливом диктатури III рейху Захід, щоби запобігти війні в Європі, погодився приєднати частину Чехословаччини до Німеччини.

«Не дуже розумно залучати чотири великі європейські країни до переговорів із Росією, не зважаючи на Східну Європу та Україну», – заявив віце-голова оборонного комітету Лео Куннас із Консервативної народної партії Естонії.

«Польща має виступати на переговорах як великий і потужний у військовому плані член НАТО», – повідомив колишній президент Естонії у 2006–2016 роках Тоомас Гендрік Ільвес.  

PAP/Р.Г.