Українсько-польська комісія з історичних питань збереться найближчого місяця
http://external.polskieradio.pl/files/e48f02db-a9e3-4d09-86a7-359a5d8e62fe.file

Українсько-польська комісія з історичних питань збереться найближчого місяця

Українсько-Польська комісія з історичних питань на чолі з віце-прем’єр-міністрами двох країн Павлом Розенком і Пйотром Ґлінським збереться впродовж найближчого місяця. Про це повідомляє Upmp.news із посиланням на УНІАН.

Посол України у Польщі Андрій Дещиця поділився деталями:

“Зараз ми готуємо зустріч віце-прем’єр-міністра Розенка з віце-прем’єр-міністром Ґлінським, який відповідає безпосередньо за місця пам’яті, історичні місця в Україні і Польщі. Очікуємо, що ця зустріч відбудеться впродовж найближчого місяця. Я поки що не можу сказати конкретну дату, але ми опрацьовуємо таку зустріч в залежності від графіку роботи обох віце-прем’єрів”, – сказав Дещиця.

Також посол наголосив на готовності обох країн поглибити співпрацю і зняти бар’єри, які існують між Україною і Польщею в питанні історичного минулого.

“Скоріш за все, що ця зустріч буде у Польщі, враховуючи послідовність візитів. Так як візит віце-прем’єра Ґлінського відбувся у жовтні, то так логічно мав би бути візит нашого віце-прем’єр-міністра до Польщі. Ми над тим працюємо”, – зауважив Дещиця.

Як повідомлялось, новий голова МЗС Польщі Яцек Чапутович висловив сподівання на якнайшвидше врегулювання проблемних історичних питань у відносинах з Україною.