Українсько-польський форум з підтримки бізнесу

Українсько-польський форум з підтримки бізнесу

Початок осені виявився дуже активним у польсько-українських відносинах, не зважаючи на різні обмеження і перешкоди через пандемію COVID-19. Про це свідчить безліч значних подій, що відбувалися протягом вересня (зустрічі міністрів, підписання меморандумів про співпрацю, розмови президентів тощо). Однак жовтень має бути ще більш насиченим і плідним у відносинах України та Польщі. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на офіційний блог Координатора проєктів Польсько-Української Господарчої Палати Анни Стожко.

На запрошення Агенції регіонального розвитку Житомирської області Польсько-Українська Господарча Палата  в рамках XIII Днів Польської Культури 2 жовтня 2020 року взяла участь в Українсько-польському форумі з підтримки бізнесу, звичайно, у форматі онлайн.

Віце-президент ПУГП Анджей Дрозд та помічник президента ПУГП Валентин Гончаренко виступили у другій дискусійній панелі “Підтримка бізнесу в карантинних умовах”. Під час виступу представники Палати представили її діяльність, поділились досвідом підтримки бізнесу в умовах епідемії та запропонували перевірені інструменти співпраці між урядом, органами місцевого самоврядування, бізнесом та неурядовими організаціями.

Основною темамою дискусій  першої панелі стали індустріальні парки: нинішній стан, можливі зміни та перспективи, польський та український досвід з реалізації індустріальних парків на конкретних прикладах. Погляд влади та бізнесу на розвиток індустріальних парків у Житомирській області; законодавчі нововведення в розрізі “Індустріальних парків”.

Наостанок гості та учасники форуму обговорили тему стартапів, їх перспективи в контексті розвитку бізнесу, готовність українського бізнесу до формування стартап екосистеми, а ткож роль польсько-українського партнерства у розвитку стартап екосистемі в Україні та реальні результати українського бізнесу.