Українську землю на кордоні з Польщею повернули державі

Українську землю на кордоні з Польщею повернули державі

10 тисяч га земель вздовж лінії державного кордону витребувано з незаконного володіння. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Як пише Офіс Генерального прокурора України.

Виявляється, що понад 10 тис га земель уздовж лінії державного кордону України з Республікою Польща на території Львівської області за рішенням обласної ради були передані сторонній організації для ведення мисливського господарства.

Лише зараз Верховним Судом у складі колегії суддів Касаційного господарського суду було підтримано позицію Офісу Генерального прокурора та залишено без змін судові рішення попередніх інстанцій, які визнали незаконним і скасували відповідні рішення Львівської обласної ради та договір про організацію ведення мисливського господарства в межах прикордонної смуги.

Тому зараз вздовж лінії кордону України, з метою забезпечення національної безпеки і оборони, встановлюються прикордонна смуга – землі з особливим режимом використання, перебування яких у приватному користуванні неможливо, — відповідно за законів України «Про використання земель оборони» та «Про державний кордон України».

Фото: ДПСУ