Українці погрожували вбити польського консула — все через бізнес на карті поляка

Українці погрожували вбити польського консула — все через бізнес на карті поляка

Замах на генконсула Польщі у Львові: через карту поляка він отримав анонімки з погрозами. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Двоє львів’ян погрожували вбити польського консула, — повідомляє Служба безпеки України. Місцева преса виявила практику фальсифікації документів для отримання карти поляка. Злочинці також погрожували журналісту, який описав цей механізм.

Двоє українців погрожували вбити польського консула у Львові. Служба безпеки України повідомила, що дипломат отримував погрози електронною поштою від осіб, причетних до підробки документів. Завдяки цьому українці, які не відповідали критеріям, могли подати заяву на карту поляка, яку видає консульство.

“Оперативники спецслужби встановили, що погрози здійснювали двоє львів’ян, які займаються протиправним виготовленням польських документів для громадян України. Вони оформлювали замовникам «Карту Поляка» на підставі фальшивих довідок про участь громадян України у діяльності організацій польської національної меншини.

У ході обшуків, проведених у помешканні фігурантів справи, правоохоронці виявили ноутбук, мобільні телефони, банківські картки та понад 30 тисяч євро. У ноутбуці зловмисників співробітники Служби виявили докази, що саме на ньому готували і надсилали лист від імені журналіста, з погрозами на адресу польського Генконсульства. На ПК зберігалися й нові листи з погрозами, зокрема, безпосередньо консулу Республіки Польща у Львові. Наразі тривають слідчо-оперативні дії для встановлення всіх осіб, причетних до протиправної діяльності за ч. 2 ст 129 (погроза вбивством) Кримінального кодексу України”. — повідомили в СБУ.