Укрзалізниця і польська Pesa співпрацюватимуть для відновлення дизель-поїздів

Укрзалізниця і польська Pesa співпрацюватимуть для відновлення дизель-поїздів

АТ “Укрзалізниця” та Pesa Bydgoszcz S.A. обговорили програму співпраці з відновлення дизель-поїздів польського виробництва. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Укрінформ.

Як передає пресслужба УЗ.

За словами в.о. голови правління АТ «Укрзалізниця» Івана Юрика, наразі лише 4 з 14 рейкових автобусів Pesa, які експлуатує українська залізниця, знаходяться в робочому стані.

«Частина цих поїздів використовується на маршруті бориспільського експресу. Тому нам важливо їх якісно та заздалегідь підготувати до очікуваного пожвавлення пасажиропотоку, після поновлення обсягів міжнародних авіаперевезень», — зауважив Юрик.

Сторони домовилися, що Укрзалізниця спільно із заводом-виробником проведуть детальну технічну оцінку стану рухомого складу та опрацюють оптимальну програму ремонту.

Крім того, досягнуто попередньої домовленості в рамках прямого співробітництва Pesa про навчання українських спеціалістів з технічного обслуговування поїздів, щоб у майбутньому зменшити експлуатаційні витрати українського перевізника та локалізацію ремонтів.

Укрзалізниця запросила польських колег до співпраці за проєктом City Express.

«Продовжуємо роботу над реалізацією проєкту City Express, який передбачає інтеграцію залізниці з міським транспортом. Таким чином створюється єдиний транспортний простір для зручного пересування мешканців великих міст і їх сателітів. Цей проєкт визначений одним з пріоритетних для розвитку інфраструктури країни. Саме тому Укрзалізниця для пошуку партнерів проводить переговори з провідними виробниками рухомого складу», — розповів Юрик.

Він додав, що Укрзалізниця зацікавлена в довготривалому співробітництві, а пріоритетами є ступінь локалізації виробництва та спільна розробка фінансових інструментів для реалізації проєктів.

Крім того, польський виробник виявив зацікавленість стосовно планів Укрзалізниці з оновлення парку локомотивів та, за умови довгострокових програм фінансування, пасажирських поїздів для міжрегіональних перевезень.

Зі свого боку Укрзалізниця надасть колегам необхідні технічні вимоги та проводитиме спільні консультації для опрацювання проєктів.

Спільна робоча група з представників Укрзалізниці та Pesa Bydgoszcz S.A. продовжить роботу в регулярному форматі.