Уряд хоче дозволити українцям отримувати подвійне громадянство

Уряд хоче дозволити українцям отримувати подвійне громадянство

Міністерство закордонних справ України створило спеціальний законопроект, який дозволить легально отримувати українцям подвійне громадянство. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

До слова, це — лише одна з цілої низки ініціатив, які націлені на те, аби утримати українських громадян.

За інформацією УНІАН.

Тим часом польський уряд працює над тим, аби полегшити переїзд в Польщу нащадкам колишніх жителів Речі Посполитої. Видання “ Rzeczpospolita” зазначає, що при цьому колишні мешканці польських земель не обов’язково мають бути етнічними поляками.

Нагадуємо нашим читачам, що в грудні минулого року до українського парламенту був поданий спеціальний законопроект №2590, який стосується легалізації подвійного громадянства в Україні. Зараз ситуація в країні виглядає дещо дивно і незрозуміло: отримувати паспорт іншої країни не можна, але якщо це сталося, то український ніхто не відбере. Особисто знаємо чимало випадків, коли після заміжжя українські жінки отримували польське громадянство, при чому українське в них також зберігалося.

Завдяки легалізації подвійного громадянства Україна могла б привабити представників української діаспори (спеціалістів з західною освітою, потенційних підприємців й інвесторів) і одночасно дозволила б легалізувати статус тих людей в Україні, які вже мають два паспорти.

Проте законопроект №2590 був недопрацьованим, тому його розгляд у парламенті відклали на невизначений термін. Зараз знову почалися розмови про легалізацію подвійного громадянства. Таким чином українська влада прагне розібратися з проблемою масового виїзду громадян за кордон. Адже українці готові відмовитися від паспорту рідної країни з огляду на вигоду постійного проживання за кордоном.