Уряд Канади рекомендує припинити контакти з російськими та білоруськими закладами культури
Ілюстраційне фото pxhere.com / CC0 Public Domain

Уряд Канади рекомендує припинити контакти з російськими та білоруськими закладами культури

Канадські музеї, галереї, театри та фестивалі отримали вказівки від уряду припинити відносини з партнерами, які фінансуються урядами Росії та Білорусі. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Культурні заклади, які фінансуються з канадського бюджету, отримали листа від міністра спадщини Канади Пабло Родріґеза з наказом призупинити всі мистецькі заходи, в яких прямо чи опосередковано братимуть участь державні структури росії та Білорусі, інакше на події не виділятимуть кошти з бюджету, – повідомляє у п’ятницю канадське прес-агентство.

На цю мить триває перегляд анонсованих подій. Обмеження не поширюються на артистів, які не мають зв’язків з урядами росії та Білорусі.

На початку березня Канадська рада мистецтв – урядова організація, яка фінансує канадську культуру – оголосила на своєму веб-сайті, що доки росія не виведе війська з України, вона припинить фінансування «всіх заходів за участю російських та білоруських митців чи культурних організацій. Це також стосується усієї діяльності, пов’язаної із російськими та білоруськими артистами».

PAP/Р.Г.